Цветан Цветанов: Разпределяме 42 нови пожарни коли за празника на огнеборците
Цветан Цветанов: Разпределяме 42 нови пожарни коли за празника на огнеборците / dariknews.bg

42 чисто нови пожарни автомобила ще бъдат връчени за професионалния празник на пожарникарите през септември. Те ще бъдат разпределени в цялата страна, съобщи в Смолян вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той връчи днес ключовете на пет нови високопроходими джипа в Смолян. Колите ще отидат в регионалните служби в Златоград, Рудозем, Девин, Доспат и Смолян.

Автомобилите са по проект между областните администрации на Смолян и Ксанти, по програмата за Европейско териториално сътрудничество сътрудничество между Гърция, България. Цветанов заяви, че това действително е една добра придобивка по проекта, имайки предвид големия брой пожари това лято.

Само добрата подготовка на служителите на пожарната успяха да реагират адекватно и в кратки срокове да се ликвидират тези пожари, заяви министър Цветанов. С европейско финансиране ще се стараем да подобряваме базата на служители от Министерството на вътрешните работи, каза още министърът. Рано сутринта той посети ОДЗ №2 „Синчец" - Смолян, където заедно с кмета Николай Мелемов и тежкоатлетката Милка Ман ева, която взе участие на Олимпиадата в Лондон, връчиха подаръци на децата. След обяд вицепремиерът ще посети Неделино и Чепеларе.