Огнена война между фенове на Нефтохимик и  „Черноморец”
Огнена война между фенове на Нефтохимик и „Черноморец” / Красимир Калудов

Умишлен палеж изпепели знамена, плакати, скъп мегафон и фенски артикули на стадион „Лазур"

Версията за преднамереното опожаряване изказаха от фенските фракции „Old Scool" , „Синя бригада" и „ Blue Sharks".

Феновете на „акулите" са бесни и обвиняват за палежа привърженици на „Нефтохимик".

Аргументите за това тежко обвинение, са свързани с мача между „Нефтохимик" и „Чавдар" Етрополе, който се игра на стадион „Лазур" в неделя.

Според версията на „сините" фенове на „Нефтохимик" са проникнали в помещението, където се съхраняват знамена, уредби и други елементи за хореографии на домакинските мачове и са ги запалили. Огънят е обхванал общо пет помещения около клубната пералня.

За щастие пламъците са били потушени без да обхванат съседния сектор.

Пожарът е унищожил изцяло „инвентара" на трите фракции. Между безвъзвратно изпепелените плакати е  и този, който се издига по трибуните в подкрепа на лекуващия се от тежко заболяване старши треньор Димитър Димитров Херо.

Пламъците са причинили щети, защото са унищожили и клубен инвентар на „Черноморец"

Завръщането на „Нефтохимик" на стадиона в комплекс „Лазур" беше резултата от поне двегодишни преговори между ръководството на „шейховете" , общината и собственика на „Черноморец" Митко Събев.

Вандалската проява на няколко хулигани дискредитира фенове, ръководство и играчи на Нефтохимик и предизвиква напрежение между двата клуба.

Изпълнителният директор на „Черноморец" Бургас Пламен киряков призна, че започва процедури за прекратяване на договора с „Нефтохимик" за ползване на стадион „Лазур".

По този начин според него могат да бъдат гарантирани интересите на акционерите, че собствеността им ще бъде съхранена. 50% от собствеността е на община Бургас