Състезател от Козлодуй спечели автомоделно състезание в кралски клас
Състезател от Козлодуй спечели автомоделно състезание в кралски клас / Огнян Филипов

На тревната площадка срещу хижа „Леденика" във Врачанския балкан завърши първия кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми автомодели с висока проходимост в класовете "Бъги" и "Тръги". Организаторите от Федерацията по автомоделни спортове и Спортно техническия моделен клуб от Враца създадоха отлични условия на 35 пилоти от 12 клуба в страната, които тази година се надпреварваха в 5 категории модели - „Бъги 1:8", "Бъги 1:5", "Тръги", „Електро Бъги 1:8" и „Електро Бъги 1:10".

Врачанските моделисти този път бяха с множество технически проблеми и стигнаха само до един бронзов медал спечелен от Кристиан Крумов в клас „Електро Бъги 1:10". Дамян Петров постигна първо място в квалификациите в клас „Бъги 1:5", но на финала счупи амортесьор и остана на четвърто място.

Отлична оценка на организаторите даде и представителят  на  Министерството за физическото възпитание и спорта Илия Илиев. Отлично се представи козлодуйският ас Марио Вутов, който в кралския клас „Бъги 1:8" спечели златото, след като в 45 минутния финал навъртя 80 обиколки.

На победителите бяха връчени купи, плакети и грамоти. Следващото състезание е на 1 и 2 септември, когато в Сливница ще се проведе третия кръг от шампионата на електро-моделите.