Приеха програмата за развитие на ОПТ
Приеха програмата за развитие на ОПТ / Дарик Габрово, архив

С 19 гласа "за", 1 "против" и 11 "въздържал се" Общински съвет Габрово прие на днешното си заседание бизнес програмата за развитие на "Общински пътнически транспорт" за периода 2012 - 2015 г. Основните цели, които си поставя ръководството на дружеството са стабилизиране на фирмата и подобряване на качеството на обслужване. Мерките за реализация на целите, разписани в програмата, предвиждат използването на банков кредит.

С него ще бъдат закупени метанови автобуси, които ще заменят част от амортизирания парк, обслужващ вътрешноградските линии, в който средната възраст на автобусите е 25 години. Очакванията са за постигане на годишно намаление на разходите с около 112 хил. лв. Икономията ще се използва за намаляване и ликвидиране на просрочените задължения към доставчици, както и да обслужване на кредита. В програмата се предвижда и участие съвместно с община Габрово в схема за външно финансиране на тролейбусния транспорт.

 По отношение на сградния фонд е планирано контролно измерване на отдадените под наем площи, актуализиране на договорите на обектите под наем, търсене на външно финансиране за енергийна ефективност и ремонт на сградите, ремонт на общежитието. Предвижда се пълна инвентаризация на движимото имущество и закупуване на съчлинен автобус за специализиран превоз. Ще се търсят начини и за увеличение на приходите от рекламна дейност. Предстои оптимизация на персонала.