Младежи от три континента събира ВУМК
Младежи от три континента събира ВУМК / Пресцентър - ВУМК

Обучение на млади лидери в сферата на устойчивото земеделие, устойчивото предприемачество и устойчивия туризъм стартира Висшето училище Международен колеж в град Добрич / ВУМК/, съобщиха от учебното заведение. Обучението е в рамките на проект за борба с бедността и опазване на околната среда.

Освен обмяната на добри практики и развитието на лидерски умения, заложени в програмата на обучението, младежите ще имат за задача да заснемат и кратък видео филм, чрез който да представят по  атрактивен и иновативен начин своите идеи за борба с най-големите проблеми на Земята – бедността и замърсяването на околната среда.
Участниците  ще имат възможност да опознаят българската и в частност местната култура, като домакините са предвидили часове за изучаване на народни танци, дегустиране на традиционни добруджански ястия и посещения на туристически обекти в региона на Добрич.

Проектът „Младежко партньорство за устойчиво развитие на селските райони: мобилизиране на местни ресурси за опазване на околната среда и борба срещу бедността” предоставя възможност на младежи от три континента да се срещнат и да обменят ценен опит и идеи за опазването на околната среда и за ефективна борба срещу бедността. Чрез тази инициатива партньорските организации се надяват да повишат младежката отговорност и активност по въпросите, които засягат развитието на света в бъдеще.

Проектът на сдружение Интернешънъл Солушънс, град Добрич стартира през ноември 2011 година. Той  се изпълнява в рамките на програма „Младежта в действие” на Европейската Комисия. Реализацията на дейностите по поректа се осъществява от консорциум от образователни институции и младежки неправителствени организации от  България, Румъния, Италия, Китай, Гана и Непал.