Предлагат работа в Германия за младежи
Предлагат работа в Германия за младежи / DarikNews, архив

Бюрото по труда в Стара Загора има предложение за работа в Германия за младежи от 19 до 30 години. Кандидатите трябва да са завършили средно професионално образование, техникум или висше училище по следните специалности: инженери автомобилостроене, машиностроене, електротехника, всякакво техническо образование, хотелиерство и ресторантьорство - предимно готвачи, и медицински кадри. За заминаването е достатъчно владеенето на немски на ниво А2.

Тези, които имат интерес и отговарят на посочените условия, и са готови да посещават курсове по немски език в Германия, трябва да изпратят по електронна поща в Агенция по заетостта, отдел „ЕURES и международни спогодби" Автобиография със снимка - европейски формат /Europass/ и мотивационно писмо. И двата документа да са на немски език.

Инициативата се финансира от Европейската комисия и се нарича "Вашата първа работа чрез мрежата „Европейски услуги за заетост - EURES". За повече информация потърсете трудовите посредници във всяко бюро по труда. За Стара Загора повече информация можете да получите всеки ден от 14.00 до 16.00 часа в стая 106.