Шест медала за врачанските автомоделисти
Шест медала за врачанските автомоделисти / Огнян Филипов

22 пилоти от 6 клуба в страната мериха сили във втория кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електро модели, който се проведе в събота на автомоделната писта във Враца. Състезанията бяха в класовете „Електроформула", „Електроформула със сток мотор" за деца, „Електроформула със сток мотор" за мъже и „Тимово надбягване".

Неочаквано, но напълно заслужено врачанските състезатели Росен Ралчовски и Николай Георгиев се окичиха със златните медали в класовете „Електроформула със сток мотор" за деца и „Електроформула със сток мотор" за мъже. Атанас Георгиев асистира на брат си със сребърен медал при мъжете.

В кралския клас „Електроформула" Мирослав Русев от гр.Левски показа класа и заслужено се окичи със златото, следван от двамата представители на „Ориндж тим" София Коце Улучев и Калин Кокошаров. В последния клас „Тимово надбягване" Коце Улучев и Калин Кокошаров нямаха конкуренция и спечелиха пред състезателите на СТМК Враца Николай и Атанас Георгиеви, а бронза отиде при Васко Василев от „Хоби Дик" и Виктор Робев от домакините.

Победителите бяха наградени с медали и грамоти . Следващото състезание отново е в града под Околчица на 21 и 22 юли, когато ще се проведе вторият кръг от държавния шампионат за модели с ДВГ.