Охранителят с откраднатия милион имал борчове
Охранителят с откраднатия милион имал борчове / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Охранителят с откраднатия милион имал борчове
54689
Охранителят с откраднатия милион имал борчове
  • Охранителят с откраднатия милион имал борчове

Служителят на частната охранителна фирма "G4S" Георги Енев, който в петък открадна 1,5 милиона лева в различна валута от инкасо автомобил, е имал големи кредити. Вероятно това е една от причините да изчезне с парите, твърдят източници от разследването. Енев е имал кредити за 40 000 лева, научи Дарик.

Разследващите работят по няколко версии, включително и че той е имал съучастник, тъй като прехвърлянето на парите отнема технологично повече време. Енев е паркирал предварително автомобила си "Опел кадет" на ул. "Петрова нива" в Пловдив.

Ударът е бил внимателно подготвян. Криминалистите се надяват Георги Енев все още да не е напуснал страната, тъй като веднага е изпратена телеграма до всички гранични пунктове, че се издирва. Според запознати най-близкият начин за бягство в чужбина е през Калотина. Друг вариант е през Кулата в посока Гърция, но до там пътят е с 100 км по-дълъг.

Досега са разпитани всички, които са го познавали.

Георги се е развел със съпругата си, от която има момиченце на 6 години. След развода е заживял на квартира. Странял е от околните, не е поддържал много контакти с родителите си и бившата си жена. Леля му Васка Юрукова от Манолско Конаре не вярва племенникът й да е откраднал парите. По думите й, той бил много свястно момче.

Жилището, в което е живеел под наем, е прегледано сантиметър по сантиметър, но не е открито нищо, което да помогне в разследването.

Парите, които Георги е прибрал, са били на различни фирми и банки от Пловдив. С част от сумата той и колегата му е трябвало да заредят банкомати.