Братята на Джако тръгват на турне
Братята на Джако тръгват на турне / снимка: Reuters

Само дни преди третата годишнина от трагичната смърт на Майкъл Джексън, братята му Марлон, Джърмейн, Тито и Джаки започват своето турне Unity Tour от казино Рама, Онтарио, Канада. Unity Tour ще премине през още 14 града и ще завърши във Вашингтон на 29 юли 2012 г., съобщава Асошиейтед Прес.

През годините братята са пели заедно в различен състав, но това турне ще бъде първото от 1985 г. насам, в което на сцената ще се качат и четиримата.

След смъртта на Джако през 2009 г. четиримата създадоха риалити шоу, наречено "Семейство Джаксън: Семейна династия", което проследяваше опитите им да се завърнат на сцената.

Джърмейн Джексън твърди, че последните репетиции били особено трудни. "Братята ми не знаят това, но аз рухвах многократно и плаках по време на репетициите. Толкова съм свикнал Майкъл да е от дясно, а след това Марлон, Джаки и така нататък", сподели той.

Джърмейн разкри, че почитателите на групата този път трябва да очакват нещо малко по-различно, тъй като те са направили нови версии на класически хитове на Джексън Файв от 70-те години на миналия век, за да подхождат на гласовете им днес, допълва БГНЕС.

Шоуто ще отдава почит към Майкъл, като ще завършва с песента Gone Too Soon. Братята нямат никакви страхове преди началото на турнето и дори се надяват да издадат нови песни по-късно тази година.