Започват фестивалите Раховче
Започват фестивалите Раховче / плакат: Община Г. Оряховица

Осмото издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче" и десетото на едноименния Фестивал на изкуствата се откриват днес в Г. Оряховица. Началото ще бъде дадено в 17,30 часа, когато дефиле с участниците ще мине от „Амбарица" до площад „Г. Измирлиев".

Официалното откриване е предвидено за 20,00 часа, когато започва и първата фестивална вечер. Организатор на музикалните форуми е горнооряховското читалище „Братя Грънчарови 2002".

Международният фестивал продължава до неделя, 24 юни. Участие в него са заявили Фолклорен ансамбъл "VARGOVСAN" от Словакия,  Фолклорен танцов състав ,,PRUTEANCA" и Фолклорен ансамбъл за музика и танци "Nufarul" от Молдова, Фолклорен танцов клуб „HAMIYET SEVIL" от Турция, Фолклорен състав "AIRES CASTELLANOS" от Испания, ФА "Козацкие джуры" от Украйна и Детска фолклорна студия „Раховче" при „Братя Грънчарови 2002".

Във Фестивала на изкуствата „Раховче" ще се изявят групи от В. Търново, Поликраище, Стражица, Елена, Бяла черква и др. Концертите ще се провеждат всяка вечер от 18,00 часа на открита сцена пред Градската художествена галерия. Галаконцертът е предвиден за 19,00 часа в събота.