Кметове обсъждат работата по проекти и местните данъци и такси
Кметове обсъждат работата по проекти и местните данъци и такси / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ в Бургас, информират от общината. Дневният ред предвижда разглеждане на анализи за изпълнението на общинските бюджети за 2011 г. и на изпълнението на проекти, съфинансирани от ЕС.

Членовете на УС ще обсъдят предложения за промени в Закона за местните данъци и такси, изводи и предложения от първите заседания на постоянните комисии на Националното сдружение, позиция по проекти на нормативни актове в областта на общинската собственост, културата и обществения транспорт, както и тематична насоченост и програма за провеждане на форуми на организацията.

Кметовете ще разгледат и видовете и критериите за присъждане на ежегодните награди на организацията, състава на делегацията за участие в Общото събрание на Съвета на европейските общини и региони, актуални въпроси и резултати от важни срещи на представители на Сдружението, проблеми и перспективи пред електронното управление.