Почина журналистът от БНТ Валя Крушкина
Почина журналистът от БНТ Валя Крушкина / снимка: БНТ1
Манолов, Гогов, Семерджиев
54539
Манолов, Гогов, Семерджиев
Цветанска, Симов, Димитрова, Цветков
  • Манолов, Гогов, Семерджиев
  • Цветанска, Симов, Димитрова, Цветков

След тежко боледуване тази нощ в болница в Турция почина журналистът от БНТ Валентина Крушкина. Тя не можа да победи рака, съобщиха от националната телевизия.

Валя Крушкина страдаше от тежко онкологично заболяване и спешно се нуждаеше от средства за лечение в чужбина. В нейна помощ беше инициирана дарителска кампания.

Валя бе позната на зрителите с напористите си интервюта и задълбочени репортажи в областта на икономиката, енергетиката и социалните проблеми.

Вчера ви обещахме да разкажем за Валя през погледа на нейните колеги и приятели и ще го направим, въпреки че тя вече не е сред нас. Ще го направим, защото за Крушата, както я наричахаме приятели й, всички говорят с много любов и много уважение и защото всички ще я запомним с нейната изключителна жизненост, непримиримост към несправедливостите и огромна доброта. В звуковите файлове може да чуете разкази на хора, с които Валя е работила. Те споделиха спомените си в рамките на няколко дни, без да знаем, че Валя ще ни напусне тази нощ.

В първия файл: Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ Подкрепа; Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз" и Ангел Семерджиев - председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Във втория файл: Милена Цветанска; Явор Симов; Елиана Димитрова и Росен Цветков - журналисти от БНТ.

Поклон пред паметта й!