Боровец посреща лятото с Празник на приключенията в планината
Боровец посреща лятото с Празник на приключенията в планината / netinfo

На 16 юни, събота, Боровец ще даде официален старт на поредното вълнуващо лято. Под мотото „Празник на приключенията в планината" в деня на откриването на летния сезон, курортът ще предложи много настроение и интересни предизвикателства за малки и големи, при това безплатно.

Гостите на Боровец ще могат да изпробват своята сръчност и умения за катерене във въжения град „Бороландия", да участват в планински тур до местността „Черната скала", а най-малките ще получат своите първи уроци по конна езда. За любителите на велосипедите, със специалната подкрепа на Ram Bikes, ще бъдат организирани байк турове в най-големия и професионално направен парк за планинско колоездене у нас, Боровец Байк Парк. Желаещите да се включат ще получат безплатни екипировка, колело и билет за лифта, и ще бъдат придружени от професионален водач. По-екстремно настроените байкъри ще могат да се изявят и да покажат интересни трикове на въздушната възглавница, която ще бъде разположена пред хотел "Рила" специално за откриването на сезон Лято'2012. Организаторите от Бороспорт ще допълнят доброто настроение с много музика и изненади и се надяват да превьрнат събитието в хубав празник за любителите на планината.

2012 е четвъртата поредна година, в която Бороспорт развива и обогатява своята лятна програма. Наред с възможностите за релакс или просто за приятна разходка сред природата, летните активности в курорта включват още много други възможности: джип сафари и off-road маршрути с ATV, маунтин байк, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения град „Бороландия". Предложенията за активна ваканция в планината продължават и с многобройните пешеходни турове, които варират от разходка с пикник до покоряване на балканския първенец, връх Мусала. Помислено е и за най-малките гости на курорта, за които отново отваря врати специалният открит и закрит детски клуб ´Боролендª.  лубът осигурява уникални условия за игра сред природата на малчуганите от 2 до 10 години, като предлага почасови и целодневни занимания, както и организирането на детски партита.

Боровец посреща лятото с Празник на приключенията в планината
netinfo
Гордостта на летен Боровец е Боровец Байк Парк - най-добрият парк за планинско колоездене в България. - идеално подготвени трасета с различна сложност, паркът привлича както професионални байкъри, така и начинаещи любители на планинското колоездене, включително и семейства с деца. Признание за Боровец Байк Парк е международното състезание Borovets Bike Park Open Cup 2012, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI), което ще се проведе за втори път от 22 до 24 юни 2012.