Деца научиха повече за птиците, забавлявайки се
Деца научиха повече за птиците, забавлявайки се / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Деца научиха повече за птиците, забавлявайки се
54298
Деца научиха повече за птиците, забавлявайки се
  • Деца научиха повече за птиците, забавлявайки се

Празник на птиците се състоя за първи път в Добрич, организиран от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в градината на хотелски комплекс "Резиденция". Посетителите научиха много за пернатите, които наброяват над 40 вида в региона - Добрич е един от градовете с най-много видове птици. За тях доброволци на БДЗП се грижат през зимата, поставяйки хранилки - из паркове и в частни домове, а вече и в дворове на детски градини.

Деца и родители се включиха в няколко забавно-образователни игри по време на Празника на птиците. Те търсиха из градината в пръснати по дърветата пликове листчета с названия на срещани в региона видове, като открилите всички 11 получиха за награди значки. За най-малките познанията за хищните и пойни птици бяха поднесени в лекция при игра на великани и джуджета.

Децата оцветяваха книжки за царския орел, както и дървени къщички за птици, които ще бъдат поставени в градината на комплекса. Сами изрязаха и изрисуваха маски на хищни и пойни птици, с които след това влязоха в надпревара с гоненица, подобна на познатата игра на стражари и апаши. На финала за всички имаше лакомства, осигурени от спонсор. На информационна маса, от БДЗП предалага брошури, значки и възможност да станеш член на организацията и да съдействаш за опазването на птиците.

Чуйте в прикачения файл впечатленията на трима от участниците.