Джаз и изложби на франкофонския фестивал в Созопол
Джаз и изложби на франкофонския фестивал в Созопол / netinfo


С изложбата „Европа гледа европейци" стартира второто издание на франкофонския фестивал „Солей", който се организира със финансовата подкрепа на община Созопол ще се проведе от 10 юни до 17 юни.
Изложбата, която е организирана със съдействието на Посолството на Кралство Белгия в Република България ще представи шаржове на най-известните политически дейци и важни политически събития в Европа през последните години. Изложбата ще бъде подредена на площада пред амфитеатъра и ще бъде открита в 18.00 ч.
Официалното откриване на фестивала е от 20.30 ч. в амфитеатъра с концерт на Сентиментъл Суингърс и секстета на Михаил Йосифов - "Бурлеска".
В рамките на десетдневния фестивал жителите и гостите на града ще могат да посетят още пет изложби, които ще бъдат представени в Археологическия музей и в Художествената галерия. С голям интерес се очаква и представянето на уникална колекция от бижута и скъпоценни камъни на водещи европейски фирми.Специален акцент на фестивала е кулинарната тема, която ще бъде представена със семинар и с фотоизложба. За ценителите на френската поезия, организаторите са подготвили приятна изненада.
Джаз концерти, които са запазена марка на фестивала ще радват зрителите всяка една от фестивалните вечери, а с танцовия спектакъл „ Les neuf burlesque", който е продуцират специално за фестивала ще бъде закрита седмицата на франкофоните в Созопол.
На 17 юни,неделя от Созопол директно ще се излъчи предаването „В неделя x3" по БНТ, специално посветено на приключилия Втори Международен Франкофонски Фестивал " "Солей" и началото на летния туристически сезон в град Созопол . Мото на предаването "Созопол - фестивален град".