Показват как се прави домашно рециклирана хартия
Показват как се прави домашно рециклирана хартия / DarikNews.bg, архив

В Общинския екологичен център /ОЕЦ/ "Дом на водата" на 5 юни от 10.30 часа ученици от Хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" в Сливен ще изработват ръчна хартия от отпадъци.

Проявата се организира от отдел „Екология” в община Сливен и е посветена на 5 юни - Световния ден на околната среда.

Нина Маринова и Любомир Маринов ще покажат как се прави домашно рециклирана хартия в тяхната работилница Грийн Хоби Дриймс. Учениците ще се включат в изработването на хартия от непотребни хартиени отпадъци.

През целия ден екологичният център ще бъде отворен и всеки, който иска да получи повече информация за проблемите и състоянието на околната среда, може да го посети. Ще  бъде показан и филм по съответната тематика.

Световният ден на околната среда е ежегодно събитие под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Това е най-значимият и известен глобален ден за положително действие за околната среда. Отбелязването му започва през 1972 г., за да се превърне днес в едно от основните средства, чрез които ООН насочва вниманието на международната общност към околната среда и насърчава политическия ангажимент и действие.

Темата на Световния ден на околната среда през 2012 година е „Зелена икономика: Ще се включиш ли и ти?”, което отново представя зелената икономика като алтернатива на начина, по който правим бизнес, ако искаме да създадем по-устойчиво бъдеще.