Фото: Петима славни левскари се снимаха в новия син химн - Сто години слава
Фото: Петима славни левскари се снимаха в новия син химн - Сто години слава / Gong.bg

Петима от големите в историята на Левски - Добромир Жечев, Павел Панов, Димитър Иванков, Даниел Боримиров и Елин Топузаков се снимаха в клипа на песента „Сто години слава”. Парчето на рапъра Тодор Ненов-Камората ще бъде новият химн на феновете от Сектор Б. В него участие взима и Илия Илиев-Професора от Ку-ку бенд.

Клипът на „Сто години слава” е нещо, което на този етап никога не е правено в България, а вероятно е рядкост и по света. Снимките стартираха на Витиня, където има паметен мономент на великите Георги Аспарухов и Никола Котков. Гунди и Котето са сред идолите на всички левскари и част от лентата е заснета на мястото, където те загиват трагично.

Втората част от клипа, който изцяло е замислен от автора - Камората, бе заснета в центъра на София. На улица „Малко Търново” отново мощно участие взе агитката на Левски. Освен солидните фигури от „синята” история - Топузаков, Боримиров, Иванков, Панов и Жечев, в снимките участие взеха и юношите на клуба от набор 98, които минават за най-обещаващите кадри на клуба от стадион „Георги Аспарухов”. Сред тях е и синът на Дани Боримиров - Алекс, което съвпада с част текста на песента, в която се пее за предаването на традицията, свързана с клуба, от баща на син...

Символиката не свършва с това. В края на снимките ветераните Жечев и Панов държаха фланелка в жълти и червени цветове, каквито са били първите екипи в историята на Левски.