Депутатите закъсняха за работа, пушиха пред парламента
Депутатите закъсняха за работа, пушиха пред парламента / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Депутатите закъсняха за работа, пушиха пред парламента
53998
Депутатите закъсняха за работа, пушиха пред парламента
  • Депутатите закъсняха за работа, пушиха пред парламента

Депутатите не успяха да започнат навреме работа заради липсата на кворум. В 9 часа, когато трябваше да бъде открито пленарното заседание, нямаше достатъчно народни представители в пленарната зала. Голяма част от депутатите използваха 20-минутната почивка, за да пушат цигари пред парламента. След прекъсването имаше кворум и Народното събрание започна работа.

Депутатите, които използват почивките в пленарното заседание, за да пушат в градинката пред сградата, сформираха парламентарна група „Пушачи". Идеята дойде от Венцислав Лаков от „Атака", който и залепи надписът на групата на кошчето, край което депутатите пушат. Кошчето обединява, коментира Лаков. Управляващите също подкрепиха идеята и казаха, че се надяват на добро време.

На тротоара се поведоха различни диалози по темата:

Анастас Анастасов от ГЕРБ: „В чужбина е забранено пушенето и не е проблем. Г-н Лаков стана председател в движение. Въпросът е за заместниците".

Главният секретар на парламента Иван Славчов: „Забраната важи за всички, не само за депутатите, за журналисти, за служители на Народното събрание. Който желае, навън може да пуши. Както виждате, излизат и пушат тези, които желаят. Вътре навсякъде е забранено да се пуши. Събрани са всички пепелници в двете сгради на Народното събрание. Да се надяваме, че ще продължат да го спазват като днес”.

Депутатът от „Атака” Венцислав Лаков: „Не може ли да се помисли за една тента и няколко пепелника? Като завали става много неприятно”.

Славчов: Като завали и няма да пушим.

Лаков: Е как така няма да пушим?

Славчов: Няма как да осигурим в градинката места за пушене. Градинката е публична, не е собственост на Народното събрание.

Лаков: Може да си плащаме тротоарно право.

Депутатите закъсняха за работа пушиха пред парламента
netinfo

(на снимката: Депутатът на левицата Корнелия Нинова също се включи в групата на пушачите, въпреки опитите си да спре с вредния навик, за които е споделяла пред медиите)