Международен танцов фестивал в Благоевград
Международен танцов фестивал в Благоевград / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Млади таланти от страната и няколко балкански държави ще застанат „Заедно под дъгата” в Благоевград на 2 юни. За поредна година общинският Младежки дом организира международния танцов фестивал, в който ще се включат над 20 формации и индивидуални изпълнители.

Музикалното шоу ще се проведе в два тура. В събота сутринта на сцената на зала „Яворов” ще се изиграят първите изпълнения на гостите и местните състави. Следобед се предвижда дефиле по централните улици на Благоевград, предвождано от мажоретни състави и духов оркестър, уточни директорът  на Младежкия дом Стоян Веселински. Идеята на форума е да се даде възможност както на участниците, така и на техните ръководители да обменят опит в сферата на танцовото изкуство, допълни Веселински.
Гала вечерта ще бъде гвоздеят на фестивала. Тогава всички изпълнители ще имат възможност да демонстрират своите най-нови произведения и да покажат, че точно танцът е езика на света, твърдят организаторите.

„Заедно под дъгата” е един от малкото форуми в страната, насочени към развитието на танцовото изкуство сред подрастващите - това е мнението на част от младите таланти, които ще се изявят на сцената през целия ден на 2 юни.