Алтернативен театър и съвременни танци завладяват Пловдив за 10 дни
Алтернативен театър и съвременни танци завладяват Пловдив за 10 дни / netinfo

Съвременни танцови и алтернативни театрални изпълнения ще завладеят Пловдив в следващите две седмици. Те са част от фестивала „Черната кутия", който ще представи спектакли на 4 различни сцени, представени от артисти от целия свят.

Форумът се провежда за шеста поредна година. През 2012-а той увеличава формата си и освен театър, вече включва в програмата си и преглед на съвременния танц. Селекцията на фестивала е направена от общо 70 заявки от цял свят. В програмата са влезли участници от Русия, Германия, Израел, Чили и много други държави. Сред по-интересните участия са соло танцът на балерината Олга и изпълнението на известният израелски танцьор Ноа Шадур. Друго по-любопитно представление е това на испански театър, който поставя една и съща 15-минутна постановка 3 пъти поред, като само публиката се сменя.

Пълна програма за събитията може да се открие в сайта blackbox-fest.com. Билети за различните постановки се продават в културния център „Тракарт" в Археологическия подлез до Понеделник пазара. Фестивалът се открива днес в Камерната зала на Драматичния театър със соло на балерината Олга Костерина в 19:00 часа.