Без изявления след срещата на БФВ с 80 клуба
Без изявления след срещата на БФВ с 80 клуба / Gong.bg

Българската федерция по волейбол и част от членовете на Упрaвителния съвет на централата ще проведат работна среща с представители на 80 волейболни клуба от 16 часа днес в столичен хотел. От БФВ обаче обявиха пред Гонг, че изявления след срещата няма да има.

Сбирката на волейболната централа с 80-те клуба е поредната, от серията такива. Преди олимпийската квалификация БФВ имаше подобни многочислени срещи в различни краища на страната – на север и на изток, като точно преди първата квалификация бе събранието във Варна.

От БФВ пред Гонг споделиха освен, че няма да говорят пред медиите и че няма да има изявления, че това е работна среща, на която ще бъдат обсъждани различни неща. Бе уточнето също така, че темата в българския волейбол сега не е само Радостин Стойчев. Следобед представителите на 80-те клуба и босовете на колективния спорт ще говорят относно свои вътрешни въпроси, националните гарнитури във всички възрастови групи, родното първенство и състоянието на клубовете.

Припомняме, че Общото събрание на БФВ е на 14 юни в Правец, като според брой 35 на Държавен вестник от 8 май 2012 година, то няма да бъде изборно, а редовно. Ето и точният текс от Държавен вестник: „Управителният съвет на Българската федерация по волейбол на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл.11 от устава свиква редовно общо събрание на БФВ 14.06.2012 г. в 10 ч. в гр. Правец, кв."Езерото" 8, при следния дневен ред:

1. отчет на УС за дейността на БФВолейбол през предходния период;

2. приемане на финансовия отчет на БФВолейбол за 2011 г.;

3. приемане на бюджета на БФВолейбол за 2013 г.;

4. промени в устава на БФВолейбол;

5. приемане на членове на Управителния съвет“.