Над 200 ученици рисуваха Училище без тютюнев дим
Над 200 ученици рисуваха Училище без тютюнев дим / снимки: Младежки дом

Ученици от VI СОУ "Иван Вазов" рисуваха върху асфалт на тема "Училище без тютюнев дим". Инициативата се провежда в рамките на Националната  програма за ограничаване на тютюнопушенето и Информационно-скринингова кампания  "Вмешателството на тютюневата индустрия". Организатори са Младежки дом и Регионална здравна инспекция.

Над 200 ученици от 9 класа се включиха в надпреварата за най- интересна идея с рисунка върху асфалта в двора на училището с която учениците се противопоставиха срещу тютюневата индустрия. Всички класове бяха приготвили предварителни проекти на рисунките които с много старание и ентусиазъм пресъздадоха на асфалта. Двора се превърна в своебразен цветен килим от нарисуваните графити.

Над 200 ученици рисуваха "Училище без тютюнев дим"
netinfo


Директорът на училището  Димитър Арабаджиев бе от основните инициатори всичко това да се случи, който по време на провеждането на конкурса се засне и специален филм за дейността на училището, като част от изготвената  съвместна програма с Младежкия дом за превенцията, културното и естетическо възпитание на учениците.
Над 200 ученици рисуваха "Училище без тютюнев дим"
netinfo


Утре учениците ще вземат и участие със своите постери и рисунки в изложбата която ще бъде аранжирана пред сградата на Регионалната здравна инспекция, като продължение на Националната  програма за ограничаване на тютюнопушенето.