Изработва се оценка на средствата, нужни за ремонт на стадиона
Изработва се оценка на средствата, нужни за ремонт на стадиона / archiv.DarikNews

"В момента изработваме количествено-стойностна сметка, с която да започнем строително-монтажни работи, за да изпълним условията, на които трябва да отговаря стадиона, за да бъде лицензиран", обясни заместник кмета, Антон Босилков пред журналисти.
Очакваме съдействие от Министерството на младежта и спорта, както и от Министерство на финансите.

Ако не получи средства от държавата, общината ще вземе мерки за привеждане на стадиона в нужното състояние за провеждане на футболни срещи, съгласно изискванията на Българската федерация по футбол.

За сега не е ясна сумата, необходима за ремонт на стадиона и ако се наложи общината да го извърши със свои средства, това ще бъде в рамките на минималните изисквания, за да може да се провеждат състезания от Б група..

Антон Босилков каза, че от министерствата на спорта и финансите има заявени средства, предназначени за подпомагане на спорта в Плевен. Става въпрос за около 4 милиона лева за ремонт на лекоатлетическата писта и за покриване на нормативи, които биха дали възможност да се играят и срещи от А републиканска футболна група.
"Имаме уверението, че за спорта в Плевен ще бъдат направени много хубави неща", каза заместник кмета и допълни, че има идея помощното игрище над стадиона да бъде превърнато в спортен комплекс, който да се ползва от Спортното училище в Плевен. Идеята е игрището да се раздели на сектори за различните дисциплини.