Възпитаници на СОУ „Стоян Заимов-Плевен показват свои творби
Възпитаници на СОУ „Стоян Заимов-Плевен показват свои творби / dariknews.bg

На 29 май - вторник, от 17.30 ч. в общинска галерия Къща на художниците ще бъде открита изложба от детски творби на възпитаници от паралелката с разширено изучаване на изобразително изкуство от СОУ „Стоян Заимов"-Плевен с преподавател Данаил Ананиев.

Изложбата представя близо 70 творби живопис и графика, изпълнени в различни техники. Зрителите ще могат да видят рисунки, изпълнени с акварел, темперни бои, пастели, както и смесени живописни техники.

В колекцията са включени графични творби, изпълнени върху цветен восъчен картон. С тази изложба, паралелката завършва своя четиригодишен цикъл на специализирано обучение по изобразително изкуство. Изложбата има тематично разнообразие, включващо различни сюжети. В творбите се виждат придобитите художествените умения на децата в процеса на обучението.

На откриването на изложбата ще бъдат връчени награди от конкурси, както и Дипломи за активно участие в обучението. Изложбата е и своеобразна покана към желаещите да се обучават в специализирана паралелка през новата учебна година в СОУ „Стоян Заимов" под ръководството на арт-педагога Данаил Ананиев.