Плевен

Възпитаници на СОУ „Стоян Заимов"-Плевен показват свои творби

28 май 2012 21:55 | Автор: Дарик Плевен

Възпитаници на СОУ „Стоян Заимов"-Плевен показват свои творби
© dariknews.bg  

На 29 май - вторник, от 17.30 ч. в общинска галерия Къща на художниците ще бъде открита изложба от детски творби на възпитаници от паралелката с разширено изучаване на изобразително изкуство от СОУ „Стоян Заимов"-Плевен с преподавател Данаил Ананиев.

Изложбата представя близо 70 творби живопис и графика, изпълнени в различни техники. Зрителите ще могат да видят рисунки, изпълнени с акварел, темперни бои, пастели, както и смесени живописни техники.

В колекцията са включени графични творби, изпълнени върху цветен восъчен картон. С тази изложба, паралелката завършва своя четиригодишен цикъл на специализирано обучение по изобразително изкуство. Изложбата има тематично разнообразие, включващо различни сюжети. В творбите се виждат придобитите художествените умения на децата в процеса на обучението.

На откриването на изложбата ще бъдат връчени награди от конкурси, както и Дипломи за активно участие в обучението. Изложбата е и своеобразна покана към желаещите да се обучават в специализирана паралелка през новата учебна година в СОУ „Стоян Заимов" под ръководството на арт-педагога Данаил Ананиев.Етикети: Колорит, Изложба, рисунка, художници

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още