Младежи помагат на деца в риск в сърцето на София
Младежи помагат на деца в риск в сърцето на София / netinfo

Благотворителен пролетен базар в подкрепа на център от семеен тип "Малката къща" ще се проведе тази събота от 12:00 до 19:30 часа в градината на The Bookies на улица Доспат 37 в град София. Инициативата се организира от Частна немска гимназия "Увекинд" и студенти от Департамент Масови комуникации към Нов български университет.

Центърът от семеен тип "Малката къща" е създаден през 2010 година от Фондация "Надежда за малките". В него се настаняват изоставени бебета от родилните домове, както и малки деца в риск. В момента там се отглеждат пет момичета и едно момче на възраст от 40 дни до една годинка. Целта на екипа на "Малката къща" е децата да остават възможно най-кратко в нея - тоест да бъдат върнати обратно в родните им семейства, да бъдат осиновени или настанени в приемно семейство. Държавата поема едва половината от месечния бюджет на центъра. Останалата част се набира от дарения.

Посетителите на Благотворителния пролетен базар ще открият уникални ръчно изработени предмети - бижута, картини, авторски фотографии, интересни книги с автограф, вази с декупаж и много други. Гостите ще имат възможност да се сдобият и с ваучери за урок по танго например, езда, китара, уиндсърф, рафтинг. Най-интересните предмети ще бъдат продадени на търг - от 15:00 и от 18:00 часа. За доброто настроение ще се погрижат DJ Мартен, хореографът Улф и учениците от "Увекинд".

Набраните средства ще бъдат използвани за покриване на месечните сметки за комунални услуги на "Малката къща". На Благотворителния пролетен базар ще присъства и представител на Българския хелзинкски комитет, който заедно с нотариус ще участва в преброяването на дарените средства в края на деня.