НЗОК изготви доклад по проверката в „Пирогов
НЗОК изготви доклад по проверката в „Пирогов / Sofia Photo Agency, архив

Готов е докладът по извършената от експерти на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ проверка в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов", съобщават от здравната каса.

Затруднен е бил достъпът на проверяващия екип до медицинска отчетна документация по клинични пътеки - това е една от констатациите в доклада на здравноосигурителната каса от проверката в лечебното заведение.

Установено е, че трима пациента, приети за болнично лечение, не са били открити в болницата. В някои от случаите медицинската документация е била попълнена предварително за следващ ден или са нанесени поправки в нея.

В други не са спазени изискванията за непрекъснатост на болничната помощ и грижите в лечебното заведение - сочи още докладът от проверката на „Пирогов", която е проведена на 11 май и в нея е участвал и екип на Районната здравноосигурителна каса София-град.

По време на проверката е извършен контрол на медицинската документация на пациенти по време на тяхната хоспитализация в клиниките по изгаряния и пластична хирургия, ортопедична травматология, както и в отделенията по обща и спешна урология за възрастни.

Проверяващите експерти са съставили констативни протоколи по отчетените нарушения и са направили предложения до директора на РЗОК София-град в пет от случаите дейността по съответните клинични пътеки, ако бъде отчетена, да не бъде заплатена на лечебното заведение.