Трима души са в ареста за наркотици
Трима души са в ареста за наркотици / снимка: dariknews.bg/архив

 

19-годишно момиче от Варна, 24-годишна пловдивчанка и 40-годишен мъж от Симеоновград арестувани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Тримата са заподозрени в незаконно разпространение на наркотични вещества.


В петък около 19 часа на кръгово кръстовище между 6-ти километър и околовръстен път на АМ „Тракия” в посока Асеновград е бил спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, с който се придвижвали
мъжът от Симеоновград и 19-годишното момиче от Варна. При претърсване в колата и последвалите лични обиски у двамата били открити наркотични вещества.

По същото време в апартамент в Пловдив е била задържана и приятелката на мъжа от Симеоновград. При проверка в жилището също била намерена дрога, както и електронна везна, мобилни телефони и сим-карти. От направените експертни справки е установено, че иззетите наркотици са марихуана с общо тегло 4,208 грама, амфетамин с общо тегло 0,703 грама и вещество от амфетаминов тип „пико” – с общо тегло 0,588 грама. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Мъжът и двете жени са приведени за 72 часа в следствения арест.