Детско вело-шоу за Деня на Европа
Детско вело-шоу за Деня на Европа / Катя Иванова

Вело-шоу „По-бързи от сливенския вятър”, състезание с велосипеди по скоростна отсечка, се проведе в Сливен по повод Деня на Европа и в чест на 130-годишнината от създаването на първата детска градина в България. В надпреварата се включиха деца от детските градини в Сливен.

Малките състезатели, защитени с каски, наколенки, светлоотразителни жилетки и знаци по велосипедите, трябваше да преминат най-бързо 100-метрова отсечка на централната алея на Градската градина, маркирана и украсена с рисунки и с флагове на европейските страни.

Организатор на събитието е Инфо-център „Европа директно – Сливен”, с помощта на Община Сливен, РИО на МОНМ и 13-те детски градини в Сливен.

Над 200 зрители се събраха да видят вело-шоуто на малчуганите, като сред официалните гости бяха Йордан Берберов, гл. експерт в отдел „Образование, култура и вероизповедания” в община Сливен; Светла Вълчева, ст. експерт в отдела; Стоян Гурков, експерт по спорта в община Сливен; Дина Димитрова – ст. експерт в РИО на МОНМ – Сливен, Катя Иванова от Информационен център „Европа директно Сливен”.

Наградите за малките велосипедисти осигури Европа директно Сливен.