Пореден трофей за танцьорите от ЗОКИ, отиват на световен шампионат в Хърватска
Пореден трофей за танцьорите от ЗОКИ, отиват на световен шампионат в Хърватска / netinfo

Пореден трофей прибавиха във витрината си танцьорите от Спортен клуб „ЗОКИ", печелейки голямата награда на Петия фестивал по танцово изкуство „Дъга от таланти" в Пловдив. Надпреварата за купа "Тракия" бе организирана от Българска федерация по спортни танцови дисциплини и събра над 1400 състезатели от 23 града на България.

Три дни на две сцени паралено се проведе битката за челните позиции, които дават квоти за Световния шампионат на ESDU -Денс Мастърс - 2012, който ще се проведе в град Пореч /Хърватска/ от 15 до 20 май и право на безплатно посещение на семинарите по състезателните танцови стилове, които ще проведат водещи инструктури.

35 представители на "ЗОКИ" с общо 51 танца в различните стилове и възрасти взеха участие във фестивала. Великотърновските танцьори спечелиха най-много призови места и взеха Купа „Тракия" за най- добре представил се клуб на фестивала. Децата и младежите от „ЗОКИ" спечелиха и правото да представят България на Световният танцов шампионат в Хърватска, както и финансова подкрепа от Българска федерация по спортни танцови дисциплини.

Родителите на децата от клуба също се включиха във фестивала в категория „Релакс" и спечелиха първо място с танца „Да се чуе - между традицията и съвремието", като хореографията им включваше от обработен фолклор до салса.

Впечатлена от изявите на великотърновци, председателката на Федерацията Кремена Шопова предложи следващият Фестивал по танцово изкуство да се проведе в старата столица през октомври тази година.