Спира движението по част от бул. Благоев в Димитровград
Спира движението по част от бул. Благоев в Димитровград / DarikNews, архив
Спира движението по част от бул. "Благоев" в Димитровград
52885
Спира движението по част от бул. "Благоев" в Димитровград
  • Спира движението по част от бул. "Благоев" в Димитровград

От 8 часа днес до 18 ч. на 1 май  в Димитровград се спира движението на автомобили по бул. „Благоев" от кръстовището с ул. „Иван Вазов" до това с ул. „Ромен Ролан", гласи заповед на кмета Иво Димов. Тя е във връзка с изпълнението на маркировката по уличното платно за новата организация на движение, която ще бъде въведена в този участък с откриването на новата автогара.

За поставянето и поддържането на временната сигнализация отговаря директорът на общинското предприятие „Благоустрояване" Георги Делчев, а контролът е възложен на районното управление „Полиция".

Подходът на автобусите ще бъде от изток (от хотела). Тази временна организация на движение ще е в сила, докато не се оформи крайният проект за жп надлеза на бул."Трети март" и евентуалното кръговото движение, в центъра на което ще бъде водната кула, обясни кметът Иво Димов. Идващите от нея автомобили вече ще минават само от северната страна от островчето, което миналата седмица бе изрязано от работници на "Благоустрояване", за да се разшири пътното платно. Целият трафик по булеварда ще минава само от едната страна, уточни кметът. Предвижда се пешеходна пътека през парк "Есперанто" да свързва новата автогара с неделния пазар, обясни още той. Чуйте го в звуковия файл.

Новата автогара в Димитровград ще бъде открита официално на 3 май. 471 000 лв. вложи общината при започване на строителството й. На 18 септември 2007 г. бе първата копка, като по първоначалните планове трябваше да бъде готова през 2008 г., а стойността на проекта бе 800 000 лв. 300 кв. м е застроената площ. Фасадата е от стъкло, с модерен дизайн на сградата, одобрен след обществено обсъждане. През месец март 2011 г. недостроената автогара бе отдадена на концесия за срок от 35 г. на местната фирма "Порт Транс Чавдаров". Първоначално ще бъдат вложени около 250 000 лв. за дострояването на обекта, а след това- още около 80 000 лв., съобщи тогава концесионерът Диан Георгиев. До края на март 2012 г. бе срокът за въвеждане в експлоатация. 18 000 лв. е годишната концесионна вноска, която ще бъде плащана на общината. За 2012 г. тя е 14 500 лв.