14 фирми в битка за ремонта на водния цикъл на Добрич
14 фирми в битка за ремонта на водния цикъл на Добрич / Дарик Добрич

14 фирми кандидатстват за извършване на строителните работи по проекта за водния цикъл на Добрич, съобщи зам.-кметът по икономическо развитие Надежда Петкова. 9 са подалите документи за строителния надзор. И за двете дейности се явяват предимно консорциуми от фирми, допълни Петкова.

Общинска комисия е провела първо открито заседание по избор на изпълнител за водния цикъл и е отворила документите на фирмите на 17 април т.г.. Вече са готови първите протоколи, но предстои още работа. Петкова се надява след около месец да се обявят избраните. Пет договора ще бъдат сключени за строителството на водоснабдителната и канализационна мрежа, една ще бъде фирмата, избрана за надзорник.

"Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич - фаза I" е на стойност 115 млн.лева и се финансира по оперативна Програма „Регионално развитие". В него е включенa реконструкция на общо 86 километра водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Врачанци. Над 72 млн.лева е стойността на обществената поръчка за строително-монтажните работи на ВиК инфраструктурата. Обособени са 5 лота, 4 от които обхващат реконструкция на водопреносната мрежа, а петият е за канализацията. Успоредно с тази процедура е обявен и търгът за избор на строителен надзор на стойност 3,5 млн.лева.