Станислав Колев показва политическа карикатура в добричката галерия
Станислав Колев показва политическа карикатура в добричката галерия / netinfo

Изложба открива в 17.30 ч. в добричката Художествена галерия Станислав Колев. Той ще представи свои политически карикатури, рисувани през годините. Експозицията е под наслов "10 години по-късно" и съдържа 35 творби, изобразяващи родната политика.

Станислав Колев - Стас е от Добрич, историк е по образование, но е познат като фотограф и оператор. Рисува от 1993 г., когато работи в добрички вестник, за който илюстрира политически статии и коментари. Реди първата си изложба през 2001 г., показвайки отношението си към периода след промените от 1989 г.. Има и издадена книга с политическа карикатура, активно публикува в добрички и столични вестници и участва в конкурси.

Изложбата пристига в родния град на художника, след като бе представена на 30 март т.г. в Артсалона на Радио Варна, със съдействието на Галерия "Дарзалас" - в чест на Деня на хумора и шегата - 1 април.

За политическите карикатури на Стас са характерни разпознаваемостта на персонажите, отбелязва се в анотацията за изложбата. Ще открием прекрасни попадения, плътни, въздействащи послания и обобщения за икономическата криза, екологичните безобразия, болезнени събития от обществения живот на страната. Ще се посмеем на окарикатурените образи на родни политически личности и организации, ангажирани с решаването на проблемите в страната.