Борисов: Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев
Борисов: Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев
51670
Борисов: Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев
  • Борисов: Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев

Трайчо Трайков да излезе и да обясни какви капани е заложил на наследника си в икономическото министерство Делян Добрев - за това настоява премиерът Бойко Борисов. Според него заради действията на Трайков, преговорите за намаляване на цената на природния газ може и да не постигнат резултат.

Първоначално Борисов е бил съгласен Трайков да остане на длъжност, с която да помага на правителството като съветник.

Ако Трайков не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него

- премиерът Бойко Борисов

„Когато някой ми отмилее или не мога да работя с него, нямам му доверие. Точната дума е нямам му доверие. Действително имах намерение да продължа да работя с него. Ако не чуя от него истините, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, действително ще съжаля и за времето, в което съм работил с него. За огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува в него така, както си пожелае", коментира Борисов. Той допълни, че просто дава шанс на Трайков да излезе и да обясни, защо е наговорил „такива глупости".

Борисов Трайков да каже какви капани е заложил на Добрев
netinfo

Не можеш да излезеш и да кажеш над 8 процента възвращаемост, каза премиерът във връзка с изказване на Трайков за участието ни в „Южен поток". „Всеки, който разбира от международни договори, знае, че е 8 на сто. Под 8 процента вече не е добра възвращаемост, над 8 е свръхвъзвращаемост. И то в момента, в който си отишъл да се пазариш за намаляване цена на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българско-руска централа няма да строим, след като вече си затворил проекта Бургас-Александруполис, на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа. Някой умишлено започва да спира и последния проект, за да скочи цената на газа", коментира Борисов.