Лиляна Павлова не била ходила на плаж в Катар
Лиляна Павлова не била ходила на плаж в Катар / Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова

Регионалният министър Лиляна Павлова се разграничи от думите на Трайчо Трайков, че всеки от българската делегация в Катар е ходил на плаж. Тя отрече да се е препичала на слънце, като се оправда с това, че жените в емирството не могат да ходят по бански. „Все пак се разходих по плажната ивица", каза в интервю за bTV Павлова.

По думите й бизнес форумът в Катар е бил много полезен и се е свършила много работа. Договорени са нови партньорства и 100-те милиона долара, които ще инвестира арабската държава, са само началото на партньорството между двете страни.

Премиерът възприема добре хора с теза. Успях да променя мнението му по някои основни проблеми

- Лиляна Павлова

Лиляна Павлова защити другия напуснал министър - Стефан Константинов. Според нея той е честен човек, който си е вършил много добре работата. „Той се опитваше да направи нещата по свой начин, но не успя. Не вярвам да е имало лобистки интереси зад него, но и никой не е застрахован от това", каза регионалният министър за бившия здравен.

Тя призна, че за да убеди премиера Бойко Борисов в нещо, използва само и единствено аргументи. „Той възприема добре хора с теза. Успях да променя мнението му по някои основни проблеми", каза още Павлова.

Министърът си постави за цел да подобри живота на 9 области в страната: „Всички те са с режим на водата и това трябва да се промени. Питейната вода е задължителна за страни от Европейския съюз".