„Бойко е бандит” скандираха в Пловдив
„Бойко е бандит” скандираха в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, Пловдив - Виктор Кадири
„Бойко е бандит” скандираха в Пловдив
51431
„Бойко е бандит” скандираха в Пловдив
  • „Бойко е бандит” скандираха в Пловдив

С викове „Бойко, бандит - стига геноцид" стотина души от Пловдив се включиха в протеста „Народен марш срещу безобразията в България".

Шествието тръгна малко след 11.00 часа от площад „Съединение", през улица „Христо Г. Данов", по Главната и завърши пред Централна поща.

Протестиращите се спираха за скандирания и освирквания пред всеки клон на банка, мобилен оператор или електроразпределително дружество, които бяха по маршрута им. Не бе подмината и известна верига за бързо хранене, която бе наречена олицетворение на американската експанзия в Европа.

Освен скандирания срещу монополистите и премиера имаше и плакати с надпис „Когато държавата е на колене, народът ще я изправи" и „Хора от Европа, вдигнете се", както и лозунги против АКТА.

Организатори на протеста в Пловдив бяха Инициативен комитет "Народен марш срещу безобразията в България", Фондация "Възраждане 21", "Окупирай България", "Че Гевара - България", "Anti ACTA&SOPA Bulgaria - За свобода на словото!", "Не на войната срещу Иран! Не на войните по целия свят" и граждански активисти - Пловдив.

Други новини от Пловдив