Новият здравен министър се чувства като тежката артилерия на ГЕРБ
Новият здравен министър се чувства като тежката артилерия на ГЕРБ / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Новият здравен министър се чувства като "тежката артилерия на ГЕРБ"
51390
Новият здравен министър се чувства като "тежката артилерия на ГЕРБ"
  • Новият здравен министър се чувства като "тежката артилерия на ГЕРБ"

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ. Това бяха сред първите думи на новия министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Така тя отговори на журналистически въпрос дали се чувства като хвърлена на кучетата.

Атанасова отказа да посочи преди колко дни е разбрала, че ще поеме поста на Стефан Константинов. Не съм се замисляла колко време ще съм министър, коментира още досегашната депутатка от ГЕРБ.

"Аз ще подкрепя създаването на анкетната комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията. Тази анкетна комисия, съставена от народни представители, да провери какви са били цените, на какво се дължи промяната в цените на лекарствата в този период - 2 г., това ще бъде първото видимо нещо, на което ще заложим. Надявам се, че невидимите неща ще се усетят в края на нашия мандат. Имам конкретни идеи за мерки и промени в нормативната база, подзаконовата нормативна уредба. Така, както съм споделяла в качеството си на председател на здравната комисия, оставам на същото мнение, че не са необходими драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лекарствените продукти, а по-скоро ще обърна внимание на подзаконовата нормативна база. Не искам да се ангажирам с проценти, надявам се, че ще се случи в законоустановените срокове. Надявам се, че в рамките на месец потребителите ще усетят намалението", каза още Атанасова.

"Знам приоритетите на правителството, на парламентарната група и мисля, че бих се справила с тази работа", призна новият здравен министър.

Чуйте какво каза Десислава Атанасова по време на съвместната пресконференция с новия икономически министър Делян Добрев:

Новият здравен министър се чувства като "тежката артилерия на ГЕРБ"
netinfo