Липса на подкрепа е основният мотив за оставката на Стефан Константинов
Липса на подкрепа е основният мотив за оставката на Стефан Константинов / Sofia Photo Agency, архив

Мотивите за оставката на здравния министър д-р Стефан Константинов са липса на подкрепа за работата му като министър от страна на управляващата партия и възпрепятстване осъществяването на реформите, които биха довели до подобряване на здравеопазването, съобщиха от здравното ведомство.

Мотивите са публикувани на интернет сайта на министерството. В съобщението се казва, че оставката е била подадена на 13-ти март и е приета на 15-ти март.

В мотивите на д-р Константинов се посочва още, че промените в редица документи, предлагани от него, все още не са приети от Народното събрание, а други са срещнали открито неодобрение на ниво концепция.

„Подаваната оставка не е бягство от отговорност, единствената цел в работата ми като министър на здравеопазването беше да работя в името на държавата и интереса на нейните граждани. Но това е невъзможно да се състои без ясна политическа подкрепа. С днешния акт аз давам възможност да бъде избрана консенсусната фигура, която да доведе дългоочакваните промени в сектора до успешен край", се казва още в мотивите за оставката на Константинов.