Мартин Димитров: Очаквам много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа
Мартин Димитров: Очаквам много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Мартин Димитров: Очаквам много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа
51379
Мартин Димитров: Очаквам много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа
  • Мартин Димитров: Очаквам много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа

Истинската причината за смяната на икономическия министър Трайчо Трайков е АЕЦ „Белене". Тезата е на лидера на СДС Мартин Димитров.

Ето какво още каза по темата съпредседателят на Синята коалиция:

Това, което Трайков имаше като политика за прозрачност на руските проекти, той примерно потвърди, че „Белене" струва 10 милиарда. Това е първият министър, който каза истината. Всички други мълчаха. Истинската причина за смяната на Трайков е „Белене". Това беше потвърдено от изключителната изнервеност на премиера по една водеща телевизия тази сутрин. Той първо спря проекта „Белене", каза аз съм го спрял, и после го пусна. Каза, ще направим сега един хубав референдум и ще го пуснем този проект. Истинската причина за смяната на Трайчо Трайков е „Белене" и това, че енергийният октопод иска друг министър.

Ако този министър е Делян Добрев, моят съвет към него е да не приема, докато няма публична позиция на премиера, че спира „Белене". Иначе без вина Добрев ще бъде виновен за неща, за които той самият днес не може да подозира. Цялостната кадрова политика на ГЕРБ е много слаба. То не бяха трима здравни министри, то не беше Калина Илиева с фалшива диплома, то не беше българският Бил Гейтс, който пък бил без диплома. Цялостната кадрова политика е изключително слаба. Те нямат хора за необходимите постове в държавата. Аз очаквам оттук нататък много оставки, като карнавал ще бъде цялата работа. Премиерът в момента е в позицията на двуликия Янус. Пред нас спира „Белене", а пред руската страна пуска проекта. Докъде ще ни доведе това, ще разберем до края на месец март.