Оставките на Трайков и Константинов били необходими според Станишев
Оставките на Трайков и Константинов били необходими според Станишев / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Оставките на Трайков и Константинов били необходими според Станишев
51376
Оставките на Трайков и Константинов били необходими според Станишев
  • Оставките на Трайков и Константинов били необходими според Станишев

Лидерът на левицата Сергей Станишев определи оставките на министрите Трайчо Трайков и Стефан Константинов като необходими, но недостатъчни. По думите му хората очакват от правителството да им помага и да създава ефективна държава, а в момента това липсва.

„Последният шокиращ скандал и резил за България, когато стотина български предприемачи се разходиха да се гледат на екскурзия в Катар, само е нагледен за състоянието на политиката в сектора", каза Станишев.

По думите му персоналните промени в правителството нищо не решават. „Защото кого слагат пак? Част от проблема", коментира лидерът на БСП. Той изтъкна, че новият здравен министър е Десислава Атанасова, която досега оглавяваше ресорната комисия в парламента, а наследник на Трайчо Трайков е досегашният му заместник с ресор енергетика Делян Добрев. Станишев попита какво се променя при тези персонални рокади.

Станишев заяви уверено, че БСП ще продължи своята категорична опозиционност към правителството на ГЕРБ, защото по думите му то не дава никаква перспектива за страната и хората. „Може да има трудни моменти и хората биха били готови да ги понесат, ако виждат, че след тях има светлина в тунела. Няма светлина в тунела", каза Станишев.