Волен Сидеров доволен от оставката на Трайчо Трайков
Волен Сидеров доволен от оставката на Трайчо Трайков / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Волен Сидеров доволен от оставката на Трайчо Трайков
51371
Волен Сидеров доволен от оставката на Трайчо Трайков
  • Волен Сидеров доволен от оставката на Трайчо Трайков

Лидерът на Атака Волен Сидеров приветства оставката на икономическия министър Трайчо Трайков. Той припомни, че националистите са поискали неговата оставка още преди време заради липса на политика в сферата.

„Въпросът е, че не защото трябва, а защото се е случил някакъв протоколен гаф", каза Волен Сидеров. Той попита защо след като има протоколен гаф, не се иска оставката на Николай Младенов, след като правителствената визита в Катар е организирана от външно министерство.

„Борисов беше много нервиран от това, че му организирал форум в неточен час, след което го видял на плажа. Така се изрази. Явно премиерът така си решава кадровите въпроси", каза Сидеров. Според лидера на Атака по-важен е въпросът, че няма идейна програма какво да се прави.

„Това правителство е абсолютно в ръцете на чужди монополи, чужда олигархия, то не води собствена политика и затова няма никакво значение Трайков дали защото е отишъл на плажа или е погледнал накриво на заседание на Министерския съвет, всичко може да бъде причина. Тук няма истински политически и икономически аргументи. И по тази причина Борисов не изтъква аргументи", каза Сидеров.