Овчаров: Започва агония на ГЕРБ, която може да завърши и преди края на мандата
Овчаров: Започва агония на ГЕРБ, която може да завърши и преди края на мандата / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Овчаров: Започва агония на ГЕРБ, която може да завърши и преди края на мандата
51370
Овчаров: Започва агония на ГЕРБ, която може да завърши и преди края на мандата
  • Овчаров: Започва агония на ГЕРБ, която може да завърши и преди края на мандата

Правителството няма ходове, които да го спасяват - оттук нататък започва агония, която може да завърши и преди края на мандата на тази власт. Това коментира в ефира на Дарик Румен Овчаров по повод двете министерски оставки. Той посочи, че който и да стане здравен министър няма да може да реши нищо в този сектор в оставащото време до следващите избори. Иначе по повод оставката на икономическия министър Трайчо Трайков Румен Овчаров коментира слабостите в работата му.

„Трайков не направи абсолютно нищо в основните направления, за които отговаряше. Не че не схващаше проблемите, но той така и не успя да отстои нито едно решение, което смяташе за правилно. Не прояви никаква твърдост като управленец", категоричен е Овчаров, който бе министър на икономиката и енергетиката в първите години от мандата на кабинета „Станишев".

По отношение на визитата в Катар, депутатът от БСП коментира, че „вината на Трайков е нулева". „Наглото поведение на Николай Младенов да обяви през вчерашния ден това посещение за най-успешното ми се струва изключително неприемлива", каза Овчаров.

Според него позицията на Трайков е била против АЕЦ „Белене" и му е било „трудно да балансира между натиска, от една страна, на едно от посолствата в България и пред очевидния интерес от изграждането на проекта „Белене" за България".

По думите му решението, което трябва да вземе страната ни за „Белене" вече няма значение дали ще го направи до края на този или на следващия месец. „Въпросът е, че упражненията на групата Борисов-Дянков-Трайков по проекта „Белене" има като резултат увеличението на цената на проекта от 4 млрд. на 6,3 млрд. евро", каза Овчаров.

Според него е крайно време да се вземе решението и да се престане да се бяга от отговорност, което просто според него увеличава цената.