Предлагат единен телефон на рецепциите в хотелите
Предлагат единен телефон на рецепциите в хотелите / БГНЕС
Предлагат единен телефон на рецепциите в хотелите
50646
Предлагат единен телефон на рецепциите в хотелите
  • Предлагат единен телефон на рецепциите в хотелите

Предлагат да се въведе единен телефонен номер на рецепциите в българските хотели. Идеята бе представена от актьора Христо Мутафчиев, Соломон и Гергана Паси и директора на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова. Този единен номер има за цел да помогне на посетителите на хотели лесно и удобно да могат да се свързват с рецепцията на мястото, където са отседнали.

Предложението идва от Христо Мутафчиев, който дълго време се опитвал да се свърже с рецепцията на хотела, в който получил инсулт преди повече от година: „Ако в първите 15 минути съм бил получил помощ, нямаше да имам проблем. Затова смятам, че е изключително важно да помогнем на други хора, които ще попаднат или са попадали в моята ситуация, защото никой не е застрахован. Говорим за единен номер на рецепцията или за паник-бутон на самия телефон, с който да се свържеш директно".

Според Поли Карастоянова това може да се направи изключително лесно, с промени в Закона за туризма.

„Решението е възможно и благоприятно. На сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е законопроектът за изменение и допълнение на Закона за туризма, което означава, че всичко това, което днес се случва, се случва в най-подходящото време. Преди този законопроект да влезе за одобрение, за решение в Министерския съвет и след това в Народното събрание. Тя е една съвсем обикновена редакционна промяна", обясни Карастоянова.