Виктор Янев: Съветници работят против децата на Кюстендил
Виктор Янев: Съветници работят против децата на Кюстендил / Влади Владимиров, архив

Зам.-кметът на Община Кюстендил Виктор Янев определи като абсурдна ситуацията в общинския съвет, а поведението на една част от общинските съветници като неадекватно.

"Блокирането на две трети от бюджета на община Кюстендил, касаещ изпълнението на дейностите в хуманитарната сфера, по никакъв начин не могат да се квалифицират като адекватни и в никакъв случай в интерес на гражданите на община Кюстендил. От една година общински съветници се опитват да блокират дейностите, свързани с  образованието и социалната сфера, бойкотирайки приходната част на бюджета, в който са заложени средства за дофинансиране на училища и детски градини, както и на Домашен социален патронаж, ОП „Ученическо хранене" и участието на общината като партньор на детски градини, училища и социални институции в проекти по оперативни програми, застрашавайки интереса на децата в нашия град", се казва в разпространено от общинска администрация становище на Виктор Янев.

Според зам.-кметът някои от съветниците, защитавайки наложените им „партийни" решения, гласуват против институциите, които управляват.

"Мисля, че общинските съветници могат да преценят и да осмислят тежестта на теснопартийните интереси и тези на нашите съграждани. Както е казал Ж. Делор: „ДА СЕ УЧИМ ДА ЖИВЕЕМ С ДРУГИТЕ И РАЗЛИЧНИТЕ, ДА СЕ УЧИМ ДА БЪДЕМ, ДА СМЕ НИЕ (АЗ)", заключва Янев.