Искат строг закон срещу некоректни гръцки работодатели
Искат строг закон срещу некоректни гръцки работодатели / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка
Искат строг закон срещу некоректни гръцки работодатели
50562
Искат строг закон срещу некоректни гръцки работодатели
  • Искат строг закон срещу некоректни гръцки работодатели

За строги законодателни мeрки срещу некоректни гръцки работодатели настояват хора от района на Санданско-Кресненския район. Това заяви на пресконференция председатеклят на КТ „Подкрепа” Димитър Марчев след срещи на Областния тристранен съвет за сътрудничество с представители на местната власт и бизнеса в общините Струмяни, Кресна и Сандански.

Гръцки фирми взимат субсидии от Европеския съюз за това, че откриват работни места в държава от евросъюза и след две  години закриват производството си. По този начин лишават без прехрана работниците, а хора, трудили се години наред, не могат да се пенсионират, тъй като липсват трудовите им досиета, подчерта Димитър Марчев.

Като пример синдикалният лидер посочи гръцката фирма Ахат, която след прекратяване на своята дейност в Благоевград остави без трудови възнаграждания десетки шивачки. Марчев изтъкна необходимостта от по-строги законодателни мерки, за да не се допускат подобни казуси. Държава стои безучастна в целия този процес, коментира председателят на КТ "Подкрепа".