20 години НП Рила
20 години НП Рила / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

На 24 февруари 2012 г. се навършват 20 години от обявяването на Национален парк “Рила” за защитена територия. По повод годишнината Дирекцията на парка, заедно с многобройните си партньори, организира редица прояви.

От 20 до 24 февруари  Дирекция “Национален парк Рила”, съвместно с Регионалния исторически музей – Благоевград ще проведат образователни екологични програми с ученици от благоевградските училища. Първото занимание от образователната програма е днес от 12:45 часа в конферентната зала на музея.

На 22 февруари . в Центъра за туристическа, бизнес и културна информация - Белица съвместно с ОНЧ „Г. Тодоров” – Белица ще се открие изложба на тема: Национален парк Рила – член на Европейската мрежа от защитени територии PAN Parks”.
На 24 февруари 2012 г. по повод юбилея в Посетителски център за Национален парк „Рила” – Паничище ще се проведе празник с партньорите на парка.

Програмата предвижда официални приветствия, доклад от директора на парка, обявяване на регионален ученически конкурс, кратка музикална програма, награждаване на партньори на парковата дирекция, пресконференция, кратък интерпретативен маршрут и др.