Стара Загора

Моноспектакълът „Изрод” в Регионалната библиотека

18 февруари 2012 17:03 | Автор: Дарик Стара Загора

Моноспектакълът „Изрод” в Регионалната библиотека
© DarikNews, архив  

Моноспектакълът на Тигран Торосян „Изрод" от Джон Легизамо ще бъде представен в Регионална библиотека „Захарий Княжески" в Стара Загора на 20 февруари - понеделник. Билетите са от 6 лв до 12 лв.

По време на традиционната месечна среща на библиотекари от Старозагорска област ще се осъществи видео връзка и обмен на добри практики с колеги от Държавната централизирана библиотечна система на Фрунзенски район на Санкт Петербург, Русия - http://cbsfr.ru/. Темата е „Как да върнем читателите в библиотеката?". В срещата ще участва и Румяна Иванова, начален учител в СОУ „Васил Левски" Стара Загора, чиито ученици работят активно с библиотеката по различни проекти. Срещата започва от 9:30 часа в петък в зала първи етаж.

Любителите на оперното изкуство ще могат да гледат операта „КАРМЕН" от Жорж Бизе на 25 февруари - събота. От 11:00 часа ще се излъчи филм-спектакъл - запис от 2009 година, откриване на сезона на Ла Скала - Милано; Диригент: Даниел Баренбойм; Режисьор: Ема Данте. Солисти: Йонас Кауфман - тенор; Анита Рачвелишвили - мецосопран; Ервин Шрот - баритон; Адриана Дамато - сопран . Входът е 1 лев.

Във фоайето на първия етаж може да разгледате изложба малка пластика на Гиргин Гиргинов и изложба-базар на пластики и рисунки на деца от ОДЦ Стара Загора и рисувана коприна на Мари Басмаджиян.

За попълване на фонда на Библиотека „Захарий Княжески" се търси книгата „Сърце" от Едмондо де Амичис, независимо кое издание. Книгата може да бъде занесете в Библиотеката или да се обадите на тел. 042648131 или 042639354 или мобилен 0884477144.

 Етикети: РБ "Захарий Княжески", моноспектакъл, Изложба

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Омагьосаната къща (2013)

Гръм е изоставено малко коте, което се лута само и изгубено из града. Една нощ, докато търси подслон...

Световъртеж

Държавен театър Гео Милев Камерна зала 32

Постановка на Държавен театър "Гео Милев" , Ст. Загора Историята в "Световъртеж" се завърта около...

Жена пътува за пръв път със самолет и си намира удобно място до прозореца. Едва се настанява, когато се появява някакъв мъж и заявява, че… Виж още