Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали
Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали / Impact Press Group, архив
Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали
50110
Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали
  • Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали

Пострадалите от наводнението жители на село Бисер се нуждаят от строителни материали, съобщи за Дарик кметът Златка Ангелова. Тази вечер в село Бисер се проведе общоселско събрание, на което бяха обсъдени нуждите на населението. Кметицата призова да не се изпращат повече дрехи, одеала и обувки като помощи, защото жителите на селото имат достатъчно от тях.

Започна оценка и описване на щетите от наводненията в района.

„По време на събранието казахме на цялото население какво е получено към момента като помощи, как ще се раздават от понеделник нататък помощите, че ще бъдат само и единствено за пострадалите. От понеделник ще могат да се зареждат вече магазините, които не са засегнати от наводнението, и хората, които не са пострадали, ще си пазаруват оттам, уточни Ангелова.

По време на събранието са били създадени комисии от местни хора, които са прикрепени към другите комисии, добави още кметицата.

По думите й оттук нататък пострадалите от водната стихия ще имат нужда от строителни материали: „Най-напред ще гледаме да се оправи инфраструктурата, да ремонтираме моста, защото в момента по-тежки МПС-та не могат да преминават. Не искам да звучи, че не искаме и връщаме помощи, но искам хората да разберат, че нямаме нужда от дрехи, обувки, одяла, дюшеци и т.н., имаме огромно количество от такива неща".

Кметът на село Бисер Златка Ангелова беше категорична, че още е много рано за съвземане след наводненията. 

Скъсана стена на язовир „Иваново" потопи на 6 февруари сутринта харманлийското село Бисер, в което живеят над 800 души. Още няколко села в района бяха засегнати от водната стихия. 10 души намериха смъртта си във водния ад.