• Размер на шрифта:

Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали

10 февруари 2012 21:21 | Автор: Ралица Гълъбова

Хората от село Бисер се нуждаят от строителни материали
© Impact Press Group, архив  

Пострадалите от наводнението жители на село Бисер се нуждаят от строителни материали, съобщи за Дарик кметът Златка Ангелова. Тази вечер в село Бисер се проведе общоселско събрание, на което бяха обсъдени нуждите на населението. Кметицата призова да не се изпращат повече дрехи, одеала и обувки като помощи, защото жителите на селото имат достатъчно от тях.

Започна оценка и описване на щетите от наводненията в района.

„По време на събранието казахме на цялото население какво е получено към момента като помощи, как ще се раздават от понеделник нататък помощите, че ще бъдат само и единствено за пострадалите. От понеделник ще могат да се зареждат вече магазините, които не са засегнати от наводнението, и хората, които не са пострадали, ще си пазаруват оттам, уточни Ангелова.

По време на събранието са били създадени комисии от местни хора, които са прикрепени към другите комисии, добави още кметицата.

По думите й оттук нататък пострадалите от водната стихия ще имат нужда от строителни материали: „Най-напред ще гледаме да се оправи инфраструктурата, да ремонтираме моста, защото в момента по-тежки МПС-та не могат да преминават. Не искам да звучи, че не искаме и връщаме помощи, но искам хората да разберат, че нямаме нужда от дрехи, обувки, одяла, дюшеци и т.н., имаме огромно количество от такива неща".

Кметът на село Бисер Златка Ангелова беше категорична, че още е много рано за съвземане след наводненията. 

Скъсана стена на язовир „Иваново" потопи на 6 февруари сутринта харманлийското село Бисер, в което живеят над 800 души. Още няколко села в района бяха засегнати от водната стихия. 10 души намериха смъртта си във водния ад.Етикети: Златка Ангелова, кмет, Бисер, наводнение

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#5

До rumen221 - 11.02.2012 г. 15:43:49

Направило ми впечатление всичко което сте писали и в други форуми по всички теми.Харесват ми.За съжаление са верни.
Искам да изразя дълбокото си съжаление от претърпеният ужас и смъртта на близки от селото Бисер.И искам да добавя като вероятно ще прозвучи малко грубо, но в с. Бисер смъртта е дошла мигновено , а ужасът ще помнят до края на живота си.И тогава бавно и полека ще се приравнят към всички останали. Останалите които претърпяваме вече безкрайната агония на т.н. преход. В който съвременните феодали не само че нямат насищане, даже им се услажда.

#4

DO_rumen221 - 11.02.2012 г. 09:11:35

Много знаеш бе, човек, направо си за министър председател. Не, ти дори ставаш за генерален секретар на ООН. За месец ще решиш всички проблеми в България, за 6 месеца - на целия свят.
А да те питам - изчисти ли си снега на тротоара пред дома? Щото тия дето най-много знаят - най-малко действат, особено на общото благо!

#3

БАБА ГИЦКА - 11.02.2012 г. 07:29:44

Чии е този язовир?Защо управляващите все още уж изясняват тази подробност-така важна?Знаят и да кажат.

#2

rumen221 - 11.02.2012 г. 00:49:56

БОКО

И 1 МИЛИОН НЯМА ДА ВИ ОТЪРВЕ ОТ ЗАТВОРА…, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЗНАЕМ…

- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА...
"... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на „ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ” и силно се надява това да не се повтори в близките дни..."
(ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА…, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ…, НО БЕЗДЕЙСТВА…)

ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА… ЛЕВАЦИ...
- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...
- Например...:
1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН – БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."
2. „МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ – 2020-50г."
И за десерт помислете...:
- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ „НЕМИСЛИМОТО”…

НЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ…:
- „ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ” с външен контрол, имащ „брутални” правомощия.
- „ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА” с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.

Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР…:
- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по:
Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

- Чакаме…, разследването може да започне и срещу „неизвестен извършител”…

#1

мнение - 10.02.2012 г. 22:38:51

Има достатъчно спонсори и депутати от ГЕРБ, занимаващи се с далавери от строителен бизнес. Киро Киров, Росен Плевнелиев и т.н. Айде кралят-слънце да ги накара да действат по експедитивно!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още