Плевен организира първата дискусия по JESSICA в страната
Плевен организира първата дискусия по JESSICA в страната / archiv.DarikNews

С едноминутно мълчание в памет на жертвите на наводненията започна Кръглата маса по инициатива JESSICA, организирана на 8 февруари в Община Плевен.
Кметът доц. д-р Димитър Стойков благодари на събралите се представители на бизнеса и обществения живот за проявения интерес. Той бе категоричен, че в лицето на новото ръководство на Община Плевен бизнесът може да разчита на коректен партньор. Подкрепа за реализацията на бъдещите проекти изразиха председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, заместник областният управител архитект Бойко Балтаков, политици и общественици.
Председателят на Надзорния съвет на Societe General Expressbank и Изпълнителен директор на „Регионален фонд за градско развитие" АД, Мартин Заимов поздрави кметът Стойков за инициативността и посочи, че Плевен е първият от шестте одобрени за участие в програмата, който е организирал дискусия с потенциални изпълнители на проекти.
В срещата с представителите на бизнеса бяха коментирани критериите за оценка на проектите и конкретни идеи в областта на спорта и здравеопазването, за изграждане на система за видеонаблюдение, зала за експозиции и панаирни изложения, паркинги и други.
Кметът Стойков заяви готовност да се запознае с всички предложения лично, след което да бъдат поставени на обществено обсъждане. Коментирана бе и идеята за създаване на обществен съвет като форма за дискусия с общността.
В първата за страната дискусия по инициатива JESSICA участваха още Мария Русева - Изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, Йордан Йорданов - Управляващ директор на Регионалния фонд за градско развитие АД и Диан Йотов - Регионален директор на Група Плевен на Societe Generale Експресбанк.