Стара Загора

Няма грипна ваканция в Стара Загора, понеделник е учебен ден

28 януари 2012 17:21 | Автор: Дарик Стара Загора

Няма грипна ваканция в Стара Загора, понеделник е учебен ден
© Dariknews.bg/архив  

В Стара Загора няма обявена грипна ваканция, потвърди за Дарик началникът на РИО Татяна Димитрова. Ваканция се обявява ако броят на болните в едно училище надвишава 30 %. Петък бе неучебен ден по разпореждане кмета на общината Живко Тодоров.

В инспектората по образование се събира ежедневна информация от директорите на училища за броя на отсъстващите ученици болни от грип и остри респираторни заболявания. Ако процентът мине 30, директорът изпраща доклад, а РИО уведомява здравната инспекция. Възможно е да бъде обявена грипна ваканция само за едно училище.

Понеделник е учебен ден за всички старозагорски училища, въпреки грипната епидемия, обявена от Регионалната здравна инспекция на 26 януари.

В тридневна ваканция- от понеделник до сряда, са единствено учениците в община Чирпан.

Във връзка с обявената от РЗИ - Стара Загора грипна епидемия за област Ст. Загора зам.-кметът Иванка Сотирова информира с писмо директорите на учебни и детски заведения, медицинските специалисти и педагогическия персонал за:

- Задължително провеждане на ефективен ежедневен филтър в детските заведения.

- Недопускане на болни деца в детските заведения, както и провеждане на лечението им в тях.

- Недопускане в училищата на болни ученици от грип и ОРЗ.

- Създаване на организация за контрол относно спазване на необходимия дезинфекционен и противоепидемичен режим, както и спазване на висока лична хигиена.

- Извършване на често проветряване на помещенията. Осигуряване на достатъчно количество дизинфекционни и миещи препарати.

- Недопускане на болни от ОРЗ и Грип от персонала на учебните и детските заведения.

В община Стара Загора е създаден кризисен щаб, който заседава за предприемане на необходимите действия, предвид усложнената обстановка в района.

 Етикети: грипна ваканция, грипна епидемия, Община Стара Загора, РИО Стара Загора, РЗИ Стара Загора

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

#32

АМ - 27.01.2014 г. 20:12:40

Сега чакаме 1/3 от старозагорските ученици да се разболеят от тежкия грип и да си го предават един на друг в училище вместо общината да предотврати разпространението му пускайки ги във ваканция сега ..

#31

Косьо - 31.01.2012 г. 11:56:22

ПИЧ, ЛЕКУВАЙ СЕ!!!Теле да хвана, ще пише по- правилно от теб, другарю. Явно комплексарщината е взела връхна точка в собственото ти "Аз", но кажи, с какво хората които си споделяме мислите тук, бихме ти били от помощ?Най-сладкото е,че ти се опитваш да ме издразниш, а пишейки по този начин, личи, че се тресеш от нерви.
Не е лошо да помислиш малко и да почнеш да пишеш по темата.Иван Костов разби синята идея, но и днес си остава най-добрия мин. председател след промените-ако държиш да знаеш мнението ми.

#30

Петър - 31.01.2012 г. 08:52:49

В ОУ" Георги Райчев" навява сняг през всички процепи и пролуки. И е студено... А децата учат ли, учат...

#29

До 5 см."МЪЖЕСТВЕНИЯ"Косьо - 30.01.2012 г. 23:22:38

Про-американо-ционистка отрепко"мислите ти са интелигентни"но КОГАТО ГОВОРИШ С ЙОРДАН СОКОЛОВ-ЖАНА,ФИЛИП ДИМИТРОВ-ФИЛИПИНА,АСЕН АГОВ-АКСИНИЯ И ДР.ПОДЛОГИ И РАДЕТЕЛИ ЗА..."ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ" КАТО ТЕБ!ТИ подлого и отрепко разбираш от чистене на сняг колкото и Христо Асенов от класическа музика?!!!Това си ти:ЕДИН НЕГОДЕН ЧОВЕК,КОЙТО ХОДИ И СЕ ВЪОДУШЕВЯВА КОГАТО ОНЯ СИН ПАТЛАДЖАН ИВАН КОСТОВ БЕШЕ В СТ.ЗАГОРА И СЕ КЕФЕШЕ КАТО НЯКАКВА КРАВА КОГА ПИКАЕ В ОБОРА,ПОНЕ СЕ ВИДЯХТЕ КАКВА ПАСМИНА СТЕ БОКЛУКДЖИЙСКА!

#28

Косьо - 30.01.2012 г. 11:16:22

Г-н неграмотник,чувствам се задължен да отговоря на комичните ви писания,всъщност единственото вярно е,че мислите ми са интелигентни, за разлика от вашите тоалетни писания, на чието ниво няма смисъл да падам.Ако за вас снегът бе навреме изяистен и всичко бе отлично, добре, но за повечето заралии нещата не стоят така.Лек ден и да знаеш, валидола помага на нервите!!!

#27

Коментатор - 30.01.2012 г. 00:26:55

Уважаеми ученици, много искате ваканция и затова си вземате извинителни бележки, но аз предлагам да се направи ревизия на личните лекари и издадените бележки. Няма толкова много болни, повече са симулиращите. Преди години нямаше такова нещо като дървени, грипни ваканции и т.н. В класа на дъщеря ми са 25 ученика и има само 4 болни. Това не са 30%!!! Много искате да почивате, малко да сте на училище, затова се шири неграмотност! Погледнете грешките си, вижте колко знаете!
А да не би да сте гласували за кмета, че да го плюете? Как разбрахте, че нищо не прави? Правете вие това, което трябва и четете коментарите си преди да ги изпратите - пълни са с грешки!

#26

До МЪЖЕСТВЕНИЯ Косьо С 5 СМ."МЪЖЕСТВЕНОСТ" - 29.01.2012 г. 22:55:57

Отрепко нещастна,пишеш идиотските си писания като обявяваш че снега в града е бил едва ли не...5 см.Пак ти казвам ПРО-ЦИОНИСТКО-АМЕРИКАНСКА ПАСМИНО 5 СМ.Е ДЪЛЖИНАТА НА МЪЖЕСТВЕНОСТТА ТИ С КОЯТО ЯВНО МОЖЕШ ДА СЕ ГОРДЕЕШ ПРЕД ТАКИВА КАТО Йордан Василев(Жана),Асен Агов,Филип Димитров(Филипина)!Затова се хвани на някоя работа или отивай при твоите богове в САЩ да те оправят,но не ни ангажирай и недей запълва форума с"високо интелигентните си мисли".

#25

veronika - 29.01.2012 г. 22:29:03

Всъщност изказването на репортера от БТВ е двусмислено.
Намалени ще бъдат часовете само на варненци.

#24

veronika - 29.01.2012 г. 20:24:54

http://www.btv.bg/videos/emisii/video/839893177-Tsentralna_emisiya_na_bTV_Novinite__29012012_g.html
04:47

Какъв е смисъла да са намалени часовете?

#23

така - 29.01.2012 г. 19:34:25

По правилника за прилагане на Закона за народната просвета Кметът има право до три дни, без да е уточнено колко пъти по три дни...

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още