Отмениха бедственото положение във Ветрино и Долни чифлик
Отмениха бедственото положение във Ветрино и Долни чифлик / Sofia photo agency, архив

В 12 часа на обяд е отменено бедственото положение в Долни чифлик, съобщи за Дарик кметът на общината Борислав Натов. Със заповед на кмета на община Ветрино бедственото положение там също е отменено, обявиха от МВР.

От 14 часа се възстановява движението на тежкотоварните автомобили над 10 тона и в областите Варна, Добрич, Бургас и Силистра. При необходимост и по преценка на места ще бъдат въвеждани временни организации на движението. Забраната остава в сила само за пътя Кранево - Варна - Бургас и автомагистрала "Черно море", уточниха от Областно пътно управление - Варна.

Затворени за движение остават пътищата Баир баши - Кичево и Ветрино - Суворово. Отворен за движение вече е и пътят Оброчище - Кичево.

Частично заснежени и заледени, обработени и проходими при зимни условия са пътищата във Варненска област. Видимостта е добра. 54 машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в областта.

Поради ниските температури и опасността от заледяване на пътната настилка в някои участъци, Пътна полиция отново припомня на шофьорите да тръгват на път с автомобили, които са оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват указанията на контролните органи.